Bonfire

In het kort

Bonfire is kort gezegd een ontmoetingsplek voor jongeren. Net zoals bij een kampvuur warmte, inspiratie, plezier en gezelligheid ontstaat, is dat bij Bonfire ook het geval. Verschillende activiteiten geven jongeren de kans om zich op creatieve wijzen te uiten en God te ontmoeten. De Bonifatiuskerk waar Bonfire is gevestigd is de hele week open voor iedereen.

 

 

Wie

Erwin Wietses is de initiatiefnemer en de projectleider van Bonfire. “De Bonifatiuskerk mag wat mij betreft weer een plek worden waar met name jonge mensen geïnspireerd en opgewarmd worden om samen weer opnieuw relevant te worden voor onze stad Dordrecht en ver daarbuiten. Daarnaast is de kerk van oudsher een plek waar God aanbeden wordt en ook dat willen we herstellen in deze kerk, aanbidding is in zijn puurste vorm je leven geven/inzetten voor God en de mensen om je heen! Kortom: alle ruimte voor het eerste gebod wat God geeft: ‘Heb God lief boven alles en je naasten als jezelf’. Terug naar de oorspronkelijke bestemming van het gebouw…”
Erwin Wietses is algemeen directeur van Stichting Vuur en Vlamen al een aantal jaren actief in Dordrecht om samen met jongeren God te ontmoeten en iets bij te dragen aan de stad.

 

 

Wat

Een ontmoetingsplek voor jongeren waar ieder zichzelf op verschillende creatieve manieren kan uiten, God kan ontmoeten, en betrokkenheid voor de stad kan vinden. Dat is Bonfire. Een kampvuur is een plek waar je elkaar ontmoet om op te warmen, geïnspireerd te raken, elkaars verhalen te horen en vriendschappen op te bouwen om als je weer weggaat hier enthousiast aan anderen over te vertellen en de herinneringen te koesteren. Bonfire brengt het kerkgebouw waar het in gevestigd is weer tot zijn oorspronkelijke doel en functie: God aanbidden. Dit kan door de meest uiteenlopende uitingen.

Van simpel koffie drinken tijdens een leuke oppervlakkig of soms minder oppervlakkig praatje tot een atelier waar je een meubel kan opknappen: de activiteiten lopen uiteen maar dragen allemaal hetzelfde karakter. Bonfire daagt jongeren uit om met hun talenten aan de slag te gaan.

Dordrecht heeft een grote diversiteit aan culturen en dus is er in Bonfire plaats voor een multiculturele gemeenschap. Hierdoor ontstaat er niet alleen persoonlijke verrijking, maar ook een groeiende verbondenheid en betrokkenheid bij zowel elkaar als bij de stad.

 

 

Waar 

www.bonfiredordrecht.nl

Bonfire
Wijnstraat 117
3311 BT Dordrecht

+31(0)629582254

Donate